29 juli 2009

Sør-Amerika

Så er vi tilbake fra en helt fantastisk tur i Sør-Amerika! Vi sitter igjen med så mange inntrykk at det nesten er litt vanskelig å fordøye det hele..Turen begynte i Lima, hvor vi dro direkte opp i Andes-fjellene til byen Cuzco i Peru (3500 m.o.h.). Her hadde vi vår lille base i noen dager, hvor vi reiste på forskjellige dagsturer. Deriblant reiste vi opp til Machu Pichu (helt utrolig fantastisk!), Pisaq og Salineras (Moroy). Deretter dro vi videre til La Paz (Bolivia), og stoppet en dag i Copacabana ved Titicaca-sjøen.
Så bar det nedover til Salinar de Uyuni - verdens største salt-ørken. Ettersom det for tiden er vinter i sør-Amerika, blir det kaldt med en gang solen går ned. Men så kaldt som det var i salt-ørkenen, er det lenge siden jeg har opplevd.. Om natten var temperaturen nede i minus 20 grader.. Godt at temperaturen innendørs kun var minus 5 grader!! Brrr...Etter salt-ørken-titting, flamingo-titting, og aktive vulkaner-titting, bar veien videre til Chile, nærmere bestemt San Pedro de Atacama. Overgangen var stor både temperaturmessig (30 grader pluss) og økonomisk (prisene var nesten som hjemme).


For å nå å komme tilbake til Lima innen hjemreise, tok vi hurtig veien oppover til Peru igjen. Underveis stoppet vi i Arequipa, hvor vi reiste til Colca Canyon for å kikke på Condorer. Utrolig fantastiske utsikter!Siste stopp før Lima, ble Huacachina, en liten oase midt i ørkenen! Her utforsket vi både ørkenen og egne grenser i forhold til fart og høyder!! Og ikke minst - vi tøet opp i solen..Deretter bar det tilbake til Lima, og 3 uker var gått..

God sommer til alle sammen!

3 kommentarer:

Torunn sa...

Oi,oi,oi! Dette så fantastisk ut! Kan tenke meg det var gøy å være tilbake i sørlige trakter, Silje. :)

Anna-Marie sa...

Kjempefine bilder! :) Kan ikke vi ta en prat snart?

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk